Fortsatt samarbete med Vida Skog

VSV Frakt har fått fortsatt förtroende hos Vida Skog AB.

Det omförhandlade avtalet omfattar rundvirkestransporter i huvudsak i Dalsland och Bohuslän.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2017-09-29
Nöjd revisor!

Vår kund Stora Enso Skog har genomfört en miljörevision hos oss på VSV. Det var Martin Holmgren VD på Stora Enso Skog som reviderade vårt miljöarbete kopplat till de logistiktjänster vi levererar till dem!

Martin uttryckte sin belåtenhet över VSVs miljöarbete!

 

Claes Axelsson

Miljöansvarig

VSV

2017-09-14
Fortsatt förtroende hos Skogssällskapet

VSV Frakt har förlängt sitt avtal med Skogssällskapets Förvaltning AB.

Avtalet omfattar rundvirkestransporter i Västra Götaland, Värmland, Skaraborg och Västmanland.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2017-09-01
Unite Logistics förnyar avtal med Holmen

Unite Logistics har fått fortsatt förtroende att hantera transporterna till och från Holmen Hallstavik.

Det är ett mångårigt avtal som ligger mitt i ett geografiskt område där Unite redan idag har många transporter, säger Christer Friberg verksamhetschef för Unite Logistics.

Uppdraget gäller från 2017-08-01

 

För ytterligare info kontakta:

Christer Friberg, Verksamhetschef Unite Logistics AB  Mobil 070-2445020”

2017-08-30
E.ON valde Unite Logistics

E.ON Värme Sverige AB  och Unite Logistics har skrivit ett nytt avtal för transporter av spån och flis till  E.ON:s anläggning i Örebro.

– Det är tidigare levererad service som varit avgörande till att vi nu förnyar avtalet, säger Ulf Janzelius, Supply Chain Manager, E.ON Värme Sverige AB.   

Uppdraget gäller från 2017-08-01

För ytterligare info kontakta:

Christer Friberg, Verksamhetschef Unite Logistics AB  Mobil 070-2445020

2017-08-04
Jag är otroligt nöjd!

Mattias är otroligt nöjd med Framtidens Rundvirkesfordon!

I början av maj lanserades Framtidens Rundvirkesfordon. Ett fordon som är ”förpackat” på ett unikt sätt och där fokus ligger på i första hand arbetsmiljö.

Bakom satsningen står Kjell & Aste Larssons åkeri i Molkom och VSV Frakt. Fordonet kommer att följas av en styrgrupp inom ramen för VSV Future.  

Jag träffar Mattias Johansson på Larssons åkeri tidigt en morgon för att åka med och få svar på en del frågor om hur han haft det på jobbet de senaste två månaderna. Innan vi åker iväg säger Mattias:  ”Jag är tacksam för att få vara i en bransch där det finns möjlighet till så mycket utveckling” och fortsätter ”jag är otroligt nöjd”! Det finns fler åkerier som satsat på Hivisionkran och Com90-bankar, det unika för oss är kombinationen på ett och samma fordon.

 

Hur har det gått?

Allt har fungerat över förväntan! Vi hade lite problem i början. Det visade sig vara ett glapp i en port in i datorn. Det är mycket teknik! En tät kontakt med leverantörerna är nödvändig och vi har verkligen full uppbackning!

 

Vad har varit över förväntan?

Det är kombinationen av arbetsmiljön och tekniken. Kranen är fantastisk, funkar i både ösregn och solsken. Com90-bankarna likaså. Det har blivit en helt annan arbetsmiljö. Som chaufför behöver jag egentligen inte gå ut vid ett avlägg, utan allt sker från passargerarsätet. Com 90 spänner fast virket och korrigerar under hela resan.

Jag är otroligt nöjd, säger Mattias Johansson. Allt är väldigt bekvämt och man kommer helt bort ifrån höga ljudnivåer och stora temperaturskillnader. 

 

Känner Du att benämningen Framtidens Rundvirkesfordon stämmer?  

Ja, verkligen! Vi ligger i framkant med kombinationen och det finns ett stort intresse för ekipaget. Vi har deltagit i mässor och det är många som kommer fram och tittar och frågar.  Även i vardagen kommer det många som vill se hur det fungerar. Inte minst kollegor i branschen!

 

Det är ju ett helt annat sätt att lasta. Hur har det gått?

Till en början blev jag åksjuk när jag lastade med VR-glasögonen. Det har försvunnit. Det går bättre och bättre och allteftersom går det snabbare. Allt handlar om träning. Riktigt kul!

 

Tanken med Framtidens Rundvirkesfordon var att det skulle attrahera unga chaufförer. Hur har det gått?

Vi märker helt klart ett större intresse nu, jämfört med innan vi hade ekipaget. Många har hört av sig och visat intresse. Unga människor har en kortare startsträcka. De är vana vid dataspel och kan snabbare ta till sig arbetssättet. För mig har det tagit den här tiden för att få upp hastigheten i lastningen motsvarande den som är på en vanlig kran. Just nu är vi två stycken som kör skift och det funkar bra.

 

Tror Du att vi kommer få se fler liknande bilar på våra vägar?

Ja, absolut! Just nu upplever jag att det är ett läge där vi utvärderar hur det fungerar i praktiken och hur effekterna blir. Om det blir positivt, är jag övertygad om att fler åkerier hänger på. Det här är framtiden!

 

Hur ser Framtidens Rundvirkesfordon ut om 5 år?

Jag tror att vi går emot Självkörande bilar, med en kran som fjärrstyrs hemifrån, avslutar Mattias Johansson.

 

VSV Future

För VSV är utveckling en del av vardagen. Därför har vi skapat en utvecklingsplattform som vi kallar VSV Future. Här arbetar vi med de projekt som gör att vi kan vara med och leda utvecklingen för våra åkerier i synnerhet och branschen i allmänhet.

Styrgruppen för Framtidens Rundvirkesfordon kommer följa utfall, erfarenheter och utveckling under tre år. Fokus är arbetsmiljö/teknik. Parallellt kommer det att göras en jämförelse mellan Framtidens Rundvirkesfordon och ett konventionellt fordon för att mäta effektivitet.

Styrgruppen i detta VSV Futureprojekt består av personer från:

Kjell & Aste Larssons åkeri i Molkom, Lecab, Hiab, OP Höglund, ExTe, TYA, The Paper Province, VSV Frakt AB

Gruppen kommer att kommunicera erfarenheterna kontinuerligt.

 

På återhörande!

Christina Lundqvist

VSV Frakt

2017-07-22
Ny verksamhetschef på Unite Logistics

Vi hälsar Christer Friberg välkommen som verksamhetschef för Unite Logistics!

Christer har sin bakgrund inom logistik och kommer närmast från LBC Logistik. Innan dess arbetade Christer som transportledare på Unite Logistics. Han börjar sin nya tjänst den 10 juli.

2017-06-27
Nytt Biobränsleavtal

VSV har tecknat ett biobränsleavtal med Sveaskog.

Avtalet gäller transport av helgrot i geografin Närke och Västmanland.

 

För ytterligare information kontakta

Ingvar Bergh, Affärsområdeschef Skog & Energi

Mobil: 070-5571850

2017-06-15
Transportledare till Unite

Vi söker transportledare till Unite Logistics! Läs mer om tjänsten här.

 

 

2017-05-24
Framtidens Rundvirkesfordon invigt!

-"Det känns fantastiskt att stå här idag, i ett län som kan kan skog och inviga denna nya teknik!" Det sa Landshövding Kenneth Johansson, när han i fredags invigde Framtidens Rundvirkesfordon. Ett fordon som VSV tillsammans med tillverkarna kommer att följa under två år. 

 

Fredrik Söderström, VD VSV Frakt, tryckte på vid invigningen att det är viktigt att som organisation vara med och påverka utvecklingen i branschen. I den här satsningen kommer vi få fördjupad kunskap om den nya tekniken, förbättrad arbetsmiljö och om hur det påverkar attraktionskraften till branschen.

 

Vi gör det här inom ramen för det vi kallar VSV Future, säger Fredrik.

2017-05-07
Renoveringen klar!

Då är äntligen renoveringen klar! Vår fastighet på Säterivägen i Karlstad har sedan i vintras genomgått en omfattande uppfräschning, på såväl in-som utsida! Välkommen in!

2017-05-07
VSV utökar samarbete

VSV utökar sitt samarbete med Södra Skogsägarna.

Utökningen omfattar rundvirkestransporter i Skaraborg.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2017-05-03
Vi söker Transportledare

Affärsområdet Rundvirke befinner sig just nu i en expansiv fas och därför behöver vi utöka med en ytterligare transportledare.

 

Som transportledare sitter Du mitt i verksamheten! Du har dagligen kontakt med åkare, chaufförer och kunder. Dina uppgifter är att styra och säkerställa leveransplaner dvs att flöden och transporter blir gjorda inom ett givet område.  Att bidra i utvecklingsarbetet är centralt inom VSV. Därför ligger det på varje anställds bord att bidra till att vidareutveckla arbetsprocesser. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen.


Kvalifikationer:

Du har vana av att leda, styra och utveckla logistiklösningar

Vi ser gärna att Du har erfarenhet från logistikbranschen

Kunskaper om skogsindustrins förutsättningar och behov är en fördel

Du har lätt att kommunicera med din omgivning där både kollegor, kunder och åkerier ingår

Du har eftergymnasial utbildning inom logistik och/eller skog eller motsvarande kompetens erhållen genom praktisk tillämpning

En god IT-vana och kompetens inom program som Excel och ArcGis är meriterande

En förmåga att utvärdera ur ett miljöperspektiv

 

Som person är Du nyfiken, kreativ och resultatorienterad. Du har stort intresse i att utveckla och driva våra kunders logistiklösningar samt förbättra åkeriernas förutsättningar att lyckas. Du ser ett värde i att bidra till gruppens prestationer, men klarar även att arbeta på egen hand. Din placeringsort är VSV Frakt AB:s huvudkontor i Karlstad.

Tillträdesdatum är enligt överenskommelse.

 

Frågor besvaras av Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke 070-63 29 430. Vår personalrepresentant är Claes Axelsson 054-14 07 06.

Sista ansökningsdag är 28:e april.

Din ansökan mailar du till:

claes.axelsson@vsv.se

2017-04-07
Ny verksamhetschef till Unite Logistics

Då den nuvarande verksamhetschefen för Unite Logisics har valt att ta nästa steg i sin karriär, söker vi hennes efterträdare. Unite Logistics är ett helägt dotterbolag till VSV Frakt AB. Läs mer om tjänsten här!

http://www.qtym.se/soka-jobb-och-uppdrag/lediga-tjanster/

 

 

2017-04-04
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat nytt avtal med HäradSkog i Örebro AB.

Avtalet omfattar rundvirkestransporter i Närke och Södermanland.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2017-03-23
Nytt avtal

VSV har tecknat nytt avtal med Siljan Skog.

 

Avtalet omfattar  Rundvirkestransporter i Norra Värmland.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2017-03-10
VSV söker Transportledare

VSV söker en Transportledare

 

Affärsområdet Rundvirke befinner sig just nu i en expansiv fas och behöver därför förstärka personalen med en ytterligare transportledare.

 

Som transportledare är dina uppgifter att styra flöden och transporter samt att vidareutveckla arbetsprocesser. Du ansvarar för flödet i ett flödesområde och arbetar proaktivt för att säkerställa att leveransplan följs. Du ansvarar för såväl kund- som åkerikontakter. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen.

Kvalifikationer:

-Du har vana av att leda, styra och utveckla logistiklösningar 

-Vi ser gärna att Du har en gedigen erfarenhet från logistikbranschen 

-Kunskaper om skogsindustrins förutsättningar och behov är en fördel

-Du har lätt att kommunicera med din omgivning där både kunder och åkerier ingår.

-Du har eftergymnasial utbildning inom logistik och/eller skog eller motsvarande kompetens erhållen genom praktisk tillämpning 

-En god IT-vana och kompetens inom program som Excel och ArcGis är meriterande

-En förmåga att utvärdera ur ett miljöperspektiv.

 

Som person är Du nyfiken, kreativ och resultatorienterad. Du har stort intresse i att utveckla och driva våra kunders logistiklösningar samt åkeriernas förutsättningar. Du är duktig på att bygga och leda vinnande lag samt att arbeta i grupp. Din placeringsort är VSV Frakt AB:s  huvudkontor i Karlstad.

Tillträdesdatum är enligt överenskommelse.

 

Frågor besvaras av Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke 070-63 29 430. Vår personalrepresentant är Claes Axelsson 054-14 07 06.

 

Sista ansökningsdag är 19:e mars.

Din ansökan mailar du till:

claes.axelsson@vsv.se

2017-03-01
Jobbmässa på Södra Viken

Varje år arrangerar Södra Viken en jobbmässa för sina studenter. Eleverna får information från olika transportföretag om olika jobbmöjligheter.

 

VSV Frakt var på plats och beskrev verksamheten där det för tillfället arbetar ca 600 personer.

 

Vi önskar studenterna Lycka till med praktikplatser och kommande jobb!

 

 

2017-02-27
Fortsatt samarbete med Stora Enso Bioenergi

Unite Logistics AB har nyligen omförhandlat ett transportavtal med Stora Enso Bioenergi. Avtalet gäller transporter av  bl a bioprodukter.

Företaget uppskattar Unite Logistics fokus på miljö och säkerhet samt den stora flexibiliteten över ett så stort geografiskt område, det säger Fredrik Tärnström som är strategisk inköpare på Stora Enso Bioenergi.

Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Anneli Edholm verksamhetschef Unite Logistics.

För ytterligare info kontakta: Anneli Edholm, Verksamhetschef Unite Logistics AB Mobil 070-323 22 29

 

 

2017-02-02
VSV förlänger avtal

VSV har nyligen tecknat förnyat avtal med Sydved AB. Avtalet gäller Rundvirkestransporter i Skaraborg.

 

För ytterligare information kontakta:

Karl Narfström

Affärsområdeschef Rundvirke

0706329430

 

2017-01-30
Nöjda revisorer!

Då har VSV/Unite genomgått SP´s årliga miljörevision ISO 14001/PEFC. Revisorer var den här gången Per Lindberg och Anders Björklund.

 

Utlåtandet efter revisionen var mycket positivt. Man pekade särskilt på att förbättringsarbetet i organisationen drivs på ett föredömligt sätt samt att dialogen genomsyrar hela verksamheten.

 

Claes Axelsson

Miljösamordnare VSV/Unite

 

2017-01-19
God Jul och Gott Nytt År!

Från oss alla till Er alla – en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Årets julgåva skänker vi till Cancerfonden

2016-12-22
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat nytt avtal med Siljan Skog.

 

Avtalet omfattar  Rundvirkestransporter i Norra Värmland.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2016-12-02
VSV förlänger avtal

VSV har fått förnyade avtal inom rundvirkestransporter.

Kunderna som förlänger är AB Hilmer Andersson i området Västra Värmland samt Munksjö Paper AB  i Västra Värmland/Dalsland.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström

Affärsområdeschef Råvarulogistik

0706329430

 

2016-11-22
Prinsen och landshövdingen på besök

VSV/ Unite har idag haft nöjet att tillsammans med Hushållningssällskapet, vara värdar när Prins Carl Philip och Landshövdingen i Värmland besökte Värmland.

Vid besöket i Långesrud fick gästerna prova att avverka skog, lasta rundvirke samt få ta del av när Tomas Jannson från Hushållningssällskapet berättade om mångfalden i Gullsjöälven.

Noteras ska att gästerna lyckades bra med utmaningarna att både avverka och lasta!

// Christina

 

Foto: Tommy Andersson

2016-10-21
Fint besök

På fredag besöker Prins Carl Philip och Prinssessan Sofia Värmland. Under förmiddagen kommer prinsen som högsta beskyddare av Hushållningssällskapet och Landshövdingen, få ta del av den mångfald som finns i Gullsjöälven i form av bland annat öring, kräftor och musslor.

 

Prinsen och Landshövdingen kommer tillsammans med VSV Frakt få medverka i modernt skogsbruk med naturvårdande åtgärder. Här kommer det att avverkas samt lastas virke med senaste teknik.

 

”Inom VSV arbetar dagligen mer är 600 personer med att hantera skogsråvara i olika former. Allt från stubbe till industri. Vi har ett stort fokus på att på olika sätt vara med i utvecklingen i branschen. Det gör att det är extra roligt att i det här sammanhanget få visa upp hur vi arbetar i några av våra verksamheter”, säger Fredrik Söderström VD, VSV Frakt.

 

”Vi har bjudit in Carl Philip till det här vackra området i Långserud för att visa prinsen och landshövdingen några av våra verksamhetsområden som vi vet har framtiden för sig. Expertis och rådgivning inom modernt och hållbart skogs- och vattenbruk är av stor vikt för oss.” säger Jonas Enström VD på Hushållningssällskapet Värmland.

 

För ytterligare information kontakta:

Christina Lundqvist 0702-644 008

 

 

 

2016-10-20
Prinsparet besöker Värmland och VSV

Prinsparet besöker Värmland den 21 oktober. VSV Frakt är tillsammans med Hushållningssällskapet värdar för det skogliga inslaget.

 

 
2016-09-25
VSV Future - Lennart Cider, Volvo

2016-09-15
hallbarlogistik.nu

VSV Frakt vill tillsammans med Sveriges Åkeriföretag och Paper Province driva utvecklingen av hållbar logistik framåt. Det gör vi genom att sätta fokus på de områden som vi anser vara avgörande för framgång. Ett av dem är biodrivmedel.

Ett steg mot utvecklingen är kunskap. Vi arrangerar därför den 28 oktober den kostnadsfria konferensen HållbarLogistik.nu. Här har du möjlighet att träffa kunniga inom branschen och bland annat få veta om biodrivmedels framtid och utvecklingen på marknaden. Missa inte detta!

Läs mer på www.hallbarlogistik.nu

2016-09-09
Vill Du köra för Unite?

Unite Logistics är inne i en expansiv fas! Vi levererar transporter med hög kvalitet och flexibilitet. Det leder till nöjda kunder, säger Anneli Edholm som är verksamhetschef på Unite Logistics i Karlstad. Senaste året har vi tagit nya positioner på en tuff marknad och vi ser framåt med målet inställt på tillväxt. Detta gör att vi ständigt har behov av ytterligare bilar!

Vi söker just nu flisekipage för transporter av bl.a. bioprodukter och sågade trävaror i områdena:

-      Uppsala, Västerås, Enköping

-      Varberg, Halmstad, Göteborg (Västkusten)

-      Kisa, Åtvidaberg, Norrköping

Teknisk utrustning är sidolastade fordon med minst Euroklass 5 på bilen.

Om Du är intresserad av att köra för Unite Logistics vill vi gärna veta det så snart som möjligt. Du kan skicka in en intresseanmälan till:

Anneli Edholm, Verksamhetschef anneli.edholm@unitelogistics.se eller ring på 070-323 22 29.

Tommy Wennerström, Trafikansvarig tommy.wennerstrom@unitelogistics.se eller

ring på 070-671 17 22

 

2016-07-12
Förnyat förtroende hos Södra

Nyligen har Unite Logistics AB utökat samarbetet med Södra skogsägarna. Avtalet innebär främst transporter av sågade trävaror, pellets och pappersmassa.

 

”Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Unite Logistics AB, där vi ska fortsätta fokusera på att utveckla vårt samarbete och ytterligare förbättra servicen till Södras kunder”, säger Johan Andersson, Strategic Purchaser på Södra Skogsägarna.

 

"Vi arbetar ständigt med att effektivisera och förbättra logistiken i våra uppdrag, vilket gynnar både våra åkare och kunder. Det utökade avtalet gör det möjligt för oss att fortsätta att optimera våra transporter i södra Sverige. Totalt kommer avtalet med Södra att sysselsätta ytterligare ca 10 bilar", säger Anneli Edholm verksamhetschef för Unite Logistics AB.

 

Unite Logistics AB är ett nischat transportbolag som fokuserar på transporter av bioprodukter och sågade trävaror. Bolaget har idag ca 50 egna fordon och omsätter ca 160 miljoner. Unite är ett helägt dotterbolag till VSV Frakt AB.

 

 

För ytterligare info kontakta:

Anneli Edholm

Verksamhetschef Unite Logistics AB

Mobil 070-323 22 29

 

2016-07-03
Mässa Södra Vikendagen

VSV deltog med en monter vid Södra Vikendagen i Sunne. Många besökare kom till vår monter, bl.a. en del åkare, entreprenörer och kunder.

Även en del pensionärer som tidigare kört för eller haft med VSV att göra, kom fram för att prata gamla minnen. 

gm Claes

2016-05-16
VSV söker Transportledare

VSV Frakt AB utvecklar sin organisation för att bättre möta kundernas krav. Företagets affärsområde Rundvirke behöver därför en ny medarbetare.

 

Dina uppgifter är att styra flöden och transporter samt att vidareutveckla arbetsprocesser. Du ansvarar för flödet i ett flödesområde och arbetar proaktivt för att säkerställa att leveransplan följs. Du ansvarar för såväl kund- som åkerikontakter. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen.

Kvalifikationer:

·       Du har vana av att leda, styra och utveckla logistiklösningar.

·       Vi ser gärna att Du har en gedigen erfarenhet från logistikbranschen.

·       Kunskaper om skogsindustrins förutsättningar och behov är en fördel.

·       Du har lätt att kommunicera med din omgivning där både kunder och åkerier ingår.

·       Du har eftergymnasial utbildning inom logistik och/eller skog eller motsvarande kompetens erhållen genom praktisk tillämpning.

·       En god IT-vana och kompetens inom program som Excel och ArcGis är meriterande.

·       En förmåga att utvärdera ur ett miljöperspektiv.

 

Som person är Du nyfiken, kreativ och resultatorienterad. Du har stort intresse i att utveckla och driva våra kunders logistiklösningar samt åkeriernas förutsättningar. Du är duktig på att bygga och leda vinnande lag samt att arbeta i grupp. Din placeringsort är VSV Frakt AB:s  huvudkontor i Karlstad.

 

Frågor besvaras av Karl Narfström, Affärsområdeschef Rundvirke 070-63 29 430. Vår personalrepresentant är Claes Axelsson 054-14 07 06.

 

Sista ansökningsdag är 10 juni.

Din ansökan märkt ”Transportledare” skickar du till:

VSV Frakt AB

Att: Claes Axelsson

Box 2018

650 02 Karlstad

Mailadress; claes.axelsson@vsv.se

 

2016-05-11
Infrastrukturpris till VSV

VSV har för sitt utvecklingsarbete tilldelats Handelskammarens Infrastrukturpris 2016. Det var en mycket nöjd Fredrik Söderström, VD för VSV Frakt som tog emot priset under högtidliga former på Handelskammarens årsstämma

2016-04-28
VSV Future- The Paper Province

VSV Frakt arbetar strukturerat med utvecklingsarbete. I våra styrgrupper finns olika delar av  skogs-och logistikbranschen representerade. Här ser vi Maria Hollander, VD The Paper Province

 

2016-04-18
Unite söker transportledare

Unite Logistics är inne i ett skede där vi behöver stärka transportledningen. Därför söker vi nu en  transportledare.

Läs mer om tjänsten här

2016-04-13
VSV Future - Bälsås åkeri

VSV Frakt arbetar strukturerat med utvecklingsarbete. I en av våra styrgrupper finns Morgan Careliussén från Bälsås åkeri.

2016-04-06
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal med Mera Skog i Värmland inom Rundvirkestransporter.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, ansvarig Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

2016-03-17
Bolagsstämma 2016

VSV-koncernen genomförde sin årsstämma lördagen den 12 mars på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

 

Stämman leddes på ett förtjänstfullt sätt av Ville Mark, som tidigare var chef för tågtrafiken inom Värmlandstrafik. VD Fredrik Söderström redovisade det gångna året i stort. Leena Möckelind föredrog årsredovisningen. Revisor Tomas Elander läste upp revisionsberättelsen.

 

Affärsområdesansvariga Karl Narfström (Rundvirke), Ingvar Berg (Skog & Energi), Anneli Edholm hade semester så Fredrik Söderström företrädde (Unite/flis), redovisade vad som hänt inom respektive AO under 2015. Christina Lundqvist redovisade marknads- och kundbearbetningen. Claes Axelsson redovisade miljörapporten.

 

Förändringar i styrelsen:

Tillträdande: Conny Jacobsson (Dalsland)

Avgående: Niklas Fredriksson (Dalsland)

 

Claes Axelsson

054-140706

2016-03-15
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal med Lekvattnets Skogstjänst AB inom Rundvirkestransporter.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, ansvarig Rundvirke

Mobil: 070-632 94 30

 

2016-02-18
Miljörevision hos VSV-Unite

Miljörevision hos VSV-Unite

Per Lindberg och Anders Björklund från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, har genomfört en miljörevision hos VSV-Unite.

 

VSV koncernen har 2 miljöcertifikat: ISO 14001 och PEFC. Fältbesöket för ISO 14001 genomfördes i området runt Otterbäcken – Hasselfors. Fokus var på fordon som det bedrivs projekt för. Fältbesöket för PEFC genomfördes i Norra Värmland.

 

Även ledningssystem, dokumentation, verktyg och struktur för miljöarbetet granskades. Nyckelpersoner som har en påverkan eller är involverade i miljöarbetet intervjuades. Vi fick ett gott betyg av SP för vårt sätt att bedriva och dokumentera vårt miljöarbete. 

 

På bilden syns: Jan-Stefan Karlsson VSV, Per Lindberg SP och Rickard Careliussén Bälsås Åkeri.

2016-02-15
VSV Future - Mejern Larsson

VSV Frakt arbetar strukturerat med utvecklingsarbete. I en av våra styrgrupper finns Lars Mejern Larsson från Trafikutskottet. ‪#‎vsvfuture‬

 

2016-02-05
VSV Future

VSV Frakt´s VD Fredrik Söderström är först ut i vår filmserie som handlar om VSV och våra utvecklingsprojekt.  Inom kort kommer fler!

Läs mer om VSV Future

 

 

2016-01-18
VSV växer

Vi på VSV ser positivt på 2016! Förutom de drygt 100 rundvirkesekipagen som hittills rullat på våra vägar, utökar vi nu med ytterligare ett 15-tal fordon.

 

Utökningen beror bl a på Stora Enso, som från årskiftet utökat vårt uppdrag i Värmland.

 

Vi är tacksamma för förtroendet och hälsar alla nya åkare välkomna till oss på VSV!

 

Fredrik Söderström                          

VD                                                   

fredrik.soderstrom@vsv.se    

           

Karl Narfström

Affärsområdeschef Rundvirke

karl.narfstrom@vsv.se

2016-01-04
Nytt avtal för Biobränsle

VSV har tecknat nytt avtal med Holmen gällande Biobränslehantering. Det geografiska området är Sörmland/Västmanland.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Ingvar Bergh, Affärsområdeschef Skog & Energi

Mobil 070-557 18 50

 

2015-11-30
Nytt avtal för Biobränsle

VSV har tecknat nytt avtal med Stora Enso gällande Biobränslehantering. Det geografiska området är Värmland/Dalarna.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Ingvar Bergh, Affärsområdeschef Skog & Energi

Mobil 070-557 18 50

 

2015-11-25
Förnyat avtal

VSV har nyligen tecknat förnyat avtal med Skogssällskapet förvaltning AB. Avtalet gäller Rundvirkestransporter. 

 

För ytterligare information kontakta:

 

 

2015-10-26
Förnyat förtroende hos Holmen

Unite Logistics förnyade avtal med Holmen Skog och Holmen Paper, innebär transporter av cellulosaflis från Karl Hedins sågverk i Karbenning samt Setras sågverk i Heby. Från bruket kommer sedan Unite köra bark till närliggande värmeverk samt slam till återvinning.  Totalt en årlig volym på ca 150 000 m3f cellulosaflis, ca 320 GWh bark samt ca 50 000 ton slam.

 

Vi på Hallsta pappersbruk är mycket nöjda med den service och höga tillgänglighet som Unite ger oss, säger Lars-Håkan Jansson, Production engineer Holmen paper AB.

 

Vi arbetar ständigt med att höja laskörningsgraden till gagn för både våra åkare och kunder. Avtalen med Holmen gör det möjligt för oss att fortsätta att optimera våra transporter i området, säger Anneli Edholm verksamhetschef för Unite Logistics.

 

Unite Logistics är ett nischat transportbolag som fokuserar på transporter av bioprodukter och sågade trävaror. Bolaget har idag 45 egna fordon och omsätter ca 160 miljoner. Unite är ett helägt dotterbolag till VSV Frakt AB

 

För ytterligare info kontakta

Anneli Edholm

Verksamhetschef Unite Logistics

Mobil 070-323 22 29

2015-10-12
Nytt avtal

VSV Frakt utökar samarbetet med Stora Enso Skog

Stora Enso Skog AB har under sommaren tagit in anbud på rundvirkestransporter i bl a områdena Torsby och Östvärmland. VSV Frakt AB var en av många anbudsgivare.

 

Vi är mycket glada  över att Stora Enso Skog ger oss ytterligare uppdrag, säger Karl Narfström ansvarig för rundvirkestransporterna på VSV Frakt. Det geografiska området passar bra in i vår verksamhet, då det kommer ge ytterligare möjligheter till returflöden och på så vis kan optimera transporterna. En hög fyllnadsgrad gynnar hela branschen.

 

Det handlar om ca 640 000 m3fub med start 1 januari 2016, konstaterar Karl Narfström.

 

Då vi redan idag har samarbeten med VSV Frakt, ser vi positivt på den här lösningen, säger Jörgen Olofsson, Transportchef hos Stora Enso Skog AB.

 

För ytterligare information kontakta

 

Karl Narfström                                       Fredrik Söderström

Ansvarig Rundvirke, VSV Frakt              VD, VSV Frakt

070-632 94 30                                       070-656 46 00

2015-10-02
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal med Rörvik inom Rundvirkestransporter

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström, Ansvarig Råvarulogistik

Mobil 070-6329430

2015-09-15
Åkarträff i Tanumstrand

Varje höst samlas samtliga åkare inom Unite Logistics till en åkarträff. I år var den förlagd till Tanumstrand. Det var en lyckad träff, säger Anneli Edholm som är verksamhetschef.  Vi har ökat våra volymer,

vi har fler kunder än någonsin och vi tjänar pengar. Sammantaget är vi stolta över vår utveckling, men är inte på något sätt ”färdiga”. Nu under september förstärks Unite med ytterligare en transportledare och vi har flera nya kunder på väg in.

 

Under dagarna i Tanumstrand var det fokus på aktuella ämnen inom åkarbranschen. B la fanns Lennart Cider från Volvo på plats och pratade om utvecklingen kring högre bruttovikter. Thomas Morell från SÅ föreläste vidare om kontroller och konkurrens på lika villkor.

 

Som sig bör genomfördes en fisketur i skärgården

2015-09-11
Besök från Riksdagen

VSV har haft besök av Lars Mejern Larsson från Riksdagen/Trafikutskottet. Ett bra möte där vi presenterade våra erfarenheter av ST-fordon.

 

Lars kommer framöver vara deltaktig i VSV´s styrgrupp för större fordon.

2015-08-20
Förnyade avtal inom rundvirkestransporter

VSV har nyligen tecknat förnyade avtal med Levene Såg AB och Stora Enso Skog AB, område Norra Värmland. Båda avtalen är inom Rundvirkestransporter. 

 

För ytterligare information kontakta:

2015-06-12
VSV-nappet

Lördagen den 23 maj arrangerades en fiskedag för VSV:s rundvirkesgäng.

 

Det kändes positivt redan från början när 50 personer anmälde sitt intresse.

 

Vi hade också tur med vädret och det nappade bra. Många stora regnbågslaxar drogs upp av nöjda fiskare.

 

Fräkentjärn beläget norr om Karlskoga var platsen för vårt arrangemang. Det blev en tuff kamp om förstapriset för största fisk.

 

Rickard Careliussén från Bälsås Åkeri vann med en regnbågslax på 2,52 kg, knappt före Per Johansson från Björkmarkens Åkeri vars fisk vägde 2,48 kg. Trevligt umgänge, god mat och bra fiske bidrog till en lyckad dag.

 

gm Claes Axelsson

2015-06-01
Utbildning om markskador

Peter Stejmar studierektor på Gammelkroppa Skogsskola har undervisat VSV:s personal hur man minskar markskadorna i skogen. De senaste årens blöta väderlek har medfört att man jobbat intensivt med att prova nya idéer för att försöka minska markskadorna. Det nya arbetskonceptet är framtaget av Stora Enso. En bra planering är en avgörande faktor. Skördaren skall jobba på ett delvis nytt sätt för att ge skotaren bra förutsättningar för att minimera markskadorna. Basstråken skall alltid risas och läggas på den högsta möjliga sträckningen. Kavelbroar skall byggas över diken och bäckar om man inte kan dra sträckningen på torrare mark. Det gäller att läsa av naturen.

Positiva effekter:

·        Minskar bränsleförbrukningen med ca 10-20 %.

·        Minskar kvicksilverutlakningen vid körskador.

·        Minskar kranarbetet.

2015-05-22
VSV söker Avverkningsledare

Avverkningsledare till VSV

 

Vi söker dig som vill arbeta med människor och skogsmaskiner. Som avverkningsledare är du vår nyckelperson i kontakter med kunder och entreprenörer. Vi vill att du har ett marknadsinriktat arbetssätt, där kundfokus är en självklarhet.

 

Arbetsuppgifterna består till stor del av marknadsföring, kundkontakter, utveckling samt planering, ledning och rådgivning till anslutna skogsentreprenörer. VSV genomför för närvarande ett större utvecklingsprogram, där du kommer att ha en viktig funktion i genomförandet.

 

Som person tror vi att du är duktig på att ”hålla många bollar i luften”, att skapa goda relationer, ett strukturerat arbetssätt samt har erfarenhet från branschen. Skoglig utbildning eller liknande och några års erfarenhet av skogligt arbete är önskvärda meriter.

 

Stationeringsort är Dalsland eller dess närhet, vårt lokalkontor finns idag i Billingsfors. VSV:s huvudkontor finns i Karlstad.

 

För ytterligare upplysningar kontakta affärsområdeschef Ingvar Bergh 070-557 18 50 eller VD Fredrik Söderström 070-656 46 00.

 

Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj på mejl eller via brev till:

 

VSV Frakt AB

Claes Axelsson

Box 2018

650 02 KARLSTAD

claes.axelsson@vsv.se

 

2015-05-11
Kranhyttbesiktning i Dalsland

Onsdagen den 6 maj genomförde VSV i samarbete med Inspecta, kranhyttbesiktningar på Västfrakts gårdsplan i Billingsfors.

 

Enligt lag så skall besiktning av lyftanordning genomföras var 12:e månad. Nya kranhytter besiktigas första gången 12 månader efter idrifttagningen.

 

Med bra tidspassning från åkerierna så hanns det med 12 st besiktningar under dagen, vilket gör att det blir en kostnadseffektiv lösning. Samma upplägg är inplanerad den 28 maj på SÅIFA Värmlands gårdsplan i Karlstad (intill VSV:s kontor).

 

På bilden syns till vänster Anders Andersson från Inspecta och till höger VSV-åkaren Conny Jacobsson.

 

För ytterligare information kontakta

Claes Axelsson, VSV  

Tel 054-140706

Mail:claes.axelsson@vsv.se

2015-05-08
Vi tar IT till skogen

Som ett av tolv bidrag var VSV nyligen nominerad på årets DigIT Värmland.

 

I samarbete med Triona har VSV tagit fram appen Prepp.

 

Tack vare Prepp, har VSV lyckats skapa ett flexibelt arbetssätt så att administrationen inom avverkningssidan kan ske oberoende av om arbetet sker på kontoret eller i fält.

 

Läs gärna mer om nomineringen på http://compare.se/nyhet/tolv-nominerade-till-fyra-digit-priser-pa-digit-varmland

 

Frågor om appen? Kontakta:

Ingvar Bergh
Affärsområdeschef Skog & Energi
070-5571850
 
2015-05-06
Trafiksäkerhetsdag

VSV ingår som en part i  Naturbruksgymnasiet Södra Vikens programråd för Fordons- och transportprogrammet. Tanken är att det ska ge de blivande studenterna ytterligare möjligheter att höja kompetensen inför sin nya roll som yrkesförare.

 

Torsdagen den 23 april genomfördes en heldag på Värmlands Trafikcenter i Grums. Istället för att dela ut utmärkelser till enskilda elever har programrådet under de tre senaste åren inför studentexamen uppmärksammat alla i Fordons- och transportprogrammets avgångsklass med en säkerhetsdag. En populär och lärorik aktivitet.

 

Eleverna fick ta del av både praktiska och teoretiska övningar. Körning på halt underlag med lastade fordon gav en hel del tankar och diskussioner.

 

Läs gärna mer om Naturbruksgymnasiet Södra viken på http://www.sodraviken.se/sv/

 

gm Claes Axelsson

 

 

2015-04-27
Unite växer och behöver fler bilar

Vi är inne i en växande fas och ser ett stort behov av att få in fler bilar.

Det vi söker är flisbilar som kan tänka sig att ligga ute på veckorna.

Våra flöden sträcker sig i stort sett över hela Mellansverige.

För mer information ta kontakt med trafikansvarig Tommy Wennerström på Tel: 070-671 17 22

eller via mail: tommy.wennerstrom@unitelogistics.se

 

2015-04-23
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat avtal med Virke impex inom Rundvirkestransporter. 

 

För frågor, kontakta:

 

2015-04-14
Rapport från bolagsstämman

VSV-koncernen genomförde sin stämma lördagen den 14 mars på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Stämman leddes på ett förtjänstfullt sätt av Ville Mark, som tidigare var chef för tågtrafiken inom Värmlandstrafik. VD Fredrik Söderström redovisade det gångna året i stort. Leena Möckelind föredrog årsredovisningen. Revisor Tomas Elander läste upp revisionsberättelsen. Affärsområdesansvariga Karl Narfström (Råvarulogistik) och Anneli Edholm (Unite/flis) redovisade prioriterade fokusområden: Mål- och strategiarbete, organisation, ekonomi och tillväxt. Christina Lundqvist redovisade strategin och upplägget för marknads- och kundbearbetningen. Johanna Svanberg redovisade arbetet med det nya ägardirektivet. Claes Axelsson redovisade miljörapporten.

 

Förändringar i styrelsen:

Tillträdande: Stefan Berglund, Ransbys Åkeri (Värmland), Fredrik Wennerlund, Sällvens Entreprenad (Närke).

Dan Persson, Perssons Åkeri i Finnerödja (Skaraborg).

Avgående: Ulf Engstrand, Torbjörn Larsson.

 

Claes Axelsson

054-140706

2015-03-17
Administrativa förändringar

Britt Andersson är den välbekanta röst som oftast svarar i VSV´s växel. Den sista mars går hon i pension och lämnar då över till Madelen Elffors och Marit Frödin. 

 

Växeln är som vanligt bemannad vardagar mellan klockan 8,00-12,00 och 13,00-16,30

Under juni-augusti mellan 8,00-12,00 och 12,45-16,00

 

Du kan även ringa direkt till den person Du söker. Telefonnumren hittar Du här på vår hemsida under Kontakt

 

Välkommen att ringa till oss!

 

Leena Möckelind, Ansvarig ekonomi

054-140717

 

 

2015-03-11
Emanuelssons åkeri ansluts till VSV

Vi hälsar Emanuelssons Åkeri i Ekshärad välkommen till VSV!

 

Åkeriet ägs sedan 2006 av Eric Emanuelsson, som då tog över familjeföretaget.

 

Företaget har stor erfarenhet av olika typer av transporter. Bl a utförs snöröjning, betong- och grustransporter samt transport av asfalt. Det finns även en bil i företaget som kör varor för Konsum Värmland. Nu kompletteras verksamheten med en rundvirkesbil som ansluts till VSV.

 

Idag finns 11 stycken fordon och ett femtontal personer på lönelistan.

 

På bilden ser vi Eric (till vänster) tillsammans med Owe från Lastvagnsmontage i Eda. Här byggs ett nytt fordon som beräknas vara klart i april.

 

Eric Emanuelsson går att nå på 0705-180489

http://emanuelssonsakerieksharad.se/

2015-03-06
Förnyat avtal för rundvirkestransporter

VSV Frakt har tecknat ett förnyat avtal med Orsa Besparingsskog inom Rundvirkestransporter. 

 

 

För frågor, kontakta:

 

2015-02-16
VSV besöker Södra Viken

Idag deltar VSV på Södra Vikens årliga rekryteringsdag. Samtidigt får vi ta en titt på det nya simuleringsrummet. Här tränar eleven Adam Johansson på att lasta virke! Dessutom finns möjligheten att träna på köra skördare. Mycket bra, enligt eleverna!

2015-02-09
Unite Logistics har omförhandlat avtalet med Setra Group

Det omförhandlade avtalet med Setra Group innebär att Unite Logistics har fått fortsatt förtroende att transportera virke och bioprodukter från majoriteten av Setras enheter i Mellansverige. Avtalsvärdet uppskattas till ca 83 MSEK per år. Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag och en ledande aktör i Europa. Setra har 14 anläggningar i Sverige där merparten ligger i Mellansverige. 

 

– Setra och Unite har under åren utvecklat ett nära samarbete där vi gemensamt arbetar för ständiga förbättringar. Vi ser fram mot en ny period där vi ytterligare kan optimera både det dagliga arbetet och fokusera på miljö och hållbarhetsfrågor, säger Maria Jansson, logistikchef på Setra Group.

 

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta vårt samarbete med Setra Group. Det visar att Setra Group tror på Unite och vår verksamhet, säger Anneli Edholm, verksamhetschef på Unite Logistics. Vi kan nu fortsätta expandera genom att hitta returflöden och på så vis optimera våra transporter vilket ger en ökad fyllnadsgrad och gynnar hela branschen samt miljön.

 

Unite Logistics är ett nischat transportbolag som fokuserar på transporter av bioprodukter och sågade trävaror. Bolaget har idag ca 50 egna fordon och omsätter ca 160 MSEK. Unite är ett helägt dotterbolag till VSV Frakt AB.

 

För ytterligare information kontakta

Anneli Edholm, Verksamhetschef Unite Logistics

Tel 054-137146, 070-3232229

anneli.edholm@unitelogistics.se

 

 
 
2015-01-27
Förnyade avtal inom rundvirkestransporter

VSV Frakt har tecknat två förnyade avtal med Sveaskog och ett med AB Karl Hedin inom Rundvirkestransporter. 

 

Avtalen är på tre respektive ett år.

 

För ytterligare information kontakta

Karl Narfström

Affärsområdeschef Råvarulogistik

Mobil: 070-6329430

karl.narfstrom@vsv.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-01-21
Ny medarbetare

Vi hälsar Hanna Kipatsi välkommen till VSV som transportledare inom Råvarulogistik

 

Hanna är utbildad affärsingenjör och har erfarenhet av logistik inom fordonsbranschen. Hon kommer senast från Semcon där hon arbetat som logistikkonsult.

 

 

2015-01-13
VSV kör från brandområdet

VSV har uppdraget att frakta brandskadat timmer från Västervåla till ett mellanlager i utkanten av Erikslund i Västerås. Därefter skeppas virket vidare till Lettland. Hör mer om detta här:

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6042601

2014-12-18
Förnyat avtal med Sydved

VSV Frakt har tecknat ett förnyat avtal med Sydved inom Rundvirkestransporter. 

 

Avtalet är på två år.

 

För frågor, kontakta:

2014-12-16
Förnyat avtal med Moelven

VSV Frakt har tecknat ett förnyat avtal med Moelven på Rundvirkestransporter.

 

Avtalet är på fyra år och gäller från och med 1 januari 2015.

 

För frågor, kotakta:

2014-11-21
Ny verksamhetschef Unite

Vi hälsar Anneli Edholm välkommen som verksamhetschef för Unite Logistics!

Anneli har sin bakgrund inom logistik och har arbetat som lagerchef och logistikutvecklare. Hon kommer närmast från Consafe Logistics där hon arbetat som projektledare.

Unite Logistics ingår i VSV-koncernen och är ett helägt dotterbolag

 

 

2014-11-04
Ny organisation på VSV

I en nyligen genomförd kundundersökning fick VSV generellt höga betyg. Genom enkätfrågor och djupintervjuer fick vi inspel om vilka parametrar kunden anser som viktigast.  Ett område som vi ställde några extra frågor kring var utveckling och engagemang. Svaren har stärkt  våra egna analyser, vilket gör att vi från nyår har en ny organisation inom affärsområdet Råvarulogistik.

 

Utvecklingen i bransch går fort. Det ställs idag höga krav på snabb informationsspridning, proaktivitet och korta beslutsprocesser. VSV har därför sett över möjligheterna att ge åkare och transportledare än bättre förutsättningar att på ett effektivt sätt kunna leverera detta till våra kunder.

 

Förändringen innebär:

  • att från och med 1 januari 2015 kommer transportledningen sitta i VSV´s hus på Säterivägen 3 i Karlstad. Genom en centralisering kan vi generera en öppen miljö, som skapar möjligheter för effektiva arbetsprocesser.
  • att varje transportledare kommer få ett geografiskt indelat flödesområde för att ha möjlighet att bli specialist på sitt eget område.
  • att varje åkare, oavsett om VSV bistår denne med transportledning eller ej, ska ha en uttalad kontaktperson i staben.  
  • att det kommer finnas en flödeskoordinator, vars huvuduppgift är att vara generalist och identifiera synergier i de flöden som överlappar mellan transportledarnas flödesområden.
  • att det införs en ny mötesstruktur som gör att vi kan öka informationsspridningen mellan transportledare och åkare för att bättre tillvarata synergieffekterna.
  • att vi skapar tid för fler kundkontakter (befintliga och nya kunder).

 

Sammanfattningsvis är syftet med omorganisationen att skapa en i högre grad funktionsbaserad organisation för att öka servicegraden mot såväl kund som åkeri. Jag ser detta som ett led i vår utveckling och det är med stor entusiasm och framtidstro som jag initierar denna nya fräscha organisation.

 

 

Karl Narfström

Affärsområdeschef Råvarulogistik

karl.narfström@vsv.se

070-6329430

 

 

 

2014-10-30
Christer om tiden på Unite

Jag ser tillbaka på min tid hos Unite Logistics med glädje. Under mina två år har jag mött stort engagemang, kunskap och ett oerhört fokus på kund och transportör.

 

Min bedömning är att man aldrig kan förstå kundernas och transportörernas situation om man inte är delaktig i deras vardag. Därför har vi lagt mycket kraft på att utveckla Unites personal för att bättre svara upp mot kunder och transportörers förväntningar. Detta har vi gjort genom utbildningar, kundmöten, åkarmöten samt personlig utveckling. Att vi lyckats fick vi konstaterat i den nyligen gjorda NKI-mätningen samt i de transportördialoger som vi genomför kontinuerligt.

 

Vi har lyckats positionera Unite Logistics som den ledande aktören i Mellansverige inom transporter av sågade trävaror och bioprodukter. Idag har bolaget 54 bilar vilket är en ökning med ca 30 % det senaste året. Detta skapar en mycket stark plattform vilket kommer våra kunder till gagn i form av en hög flexibilitet och hög leveranssäkerhet.

 

Även kunderna har strömmat till. Omsättningen är upp med lika mycket som bilarna, dvs. runt 30 %. Detta visar att Unite Logistics ordentligt slagit igenom på marknaden. Dock är vi ödmjuka inför tillväxten och jobbar hårt med att fortsätta hålla den höga kvaliteten uppe. Den ökade volymen passar bra in i våra befintliga flöden vilket gör att fyllnadsgraden successivt ökar, vilket naturligtvis upplevs positivt av såväl kunder som transportörer.

 

Min bedömning är att Unite Logistics verkligen har framtiden för sig. Med den plattform som är etablerad, den duktiga personalen och de pålitliga transportörerna kommer bolaget fortsätta nå framgångar inom sin nisch.

 

PostNord nästa

Jag slutar på Unite Logistics den 24 oktober och börjar därefter direkt på PostNord. Jag tillträder en befattning som Chef för E-commerce & Logistics i det svenska bolaget. Fokus kommer att ligga på att utveckla PostNords erbjudande inom primärt stycke- och partigods samt paket.

 

Rekrytering av ersättare

Rekrytering av ersättare pågår. Innan den nya verksamhetschefen är på plats går det bra att höra av sig till Tommy Wennerström om frågor kring det dagliga arbetet och till Fredrik Söderström angående de mer övergripande frågorna.

2014-10-21
Förnyat avtal med Mellanskog

VSV har fått förnyat förtroende när det gäller Biobränslehantering inom Mellanskog.  Avtalet gäller för Värmland och löper på ett år.

2014-09-22
Lyckad åkarträff på Västkusten

Den årligen återkommande åkarträffen i Unite Logistics hölls denna gång på TanumStrand strax utanför Grebbestad. Fokus denna gång var den eventuella förändringen av bruttoviktsgränsen till 74 ton där vi hade nöjet att få ta del av kunskaper från Lennart Rådström från Skogforsk samt Ulrik Långberg från Sveriges Åkeriföretag, båda mycket insatta i ämnet. Att det kommer bli en förändring framstår som högst sannolikt, hur den kommer se ut i detalj samt när den genomförs återstår fortfarande att besluta om.

Oavsett hur beslutet kommer att se ut påverkar det Unite Logistics i någon form. En tämligen enig åkarkår ser egentligen inga problem med den föreslagna viktgränsen på 64 ton, dock hade en förändring till 68 ton med samma förutsättningar varit att föredra då fordonen kan utnyttjas optimalt. Den föreslagna 74 tons gränsen ställer man sig dock mer tveksam till, både ur ett kostnadsperspektiv men även för möjligheterna att faktiskt komma upp emot 74 tons bruttovikt sett över en längre period. Vi följer utvecklingen med spänning.

Vidare höll såväl Fredrik Söderström som Christer Svensson presentationer om koncernen samt Unite Logistics. Konstateras kan att bolaget utvecklas mycket positivt, både vad gäller volymer och resultat men även kundernas syn på Unite har markant förbättrats vilket bekräftas genom den nyligen genomförda kundenkäten.

Självklart fick vi också uppleva den traditionsenliga fisketuren som bjöd på mycket sol och värme, men lite sämre med fisk….

2014-09-09
Unite Logistics skriver långsiktigt avtal med E.ON

Unite Logistics har skrivit avtal med E.ON Värme Örebro om intransporter av bränsle från sågverk och terminaler i Örebro-området. Primärt handlar det om flöden av spån och bark från Setras sågverk i Hasselfors, men även transporter av spån till och från terminaler i närområdet. Avtalet är på ca 3 500 lass per år.

Vi är mycket glada för att ha fått fortsatt förtroende att hantera E.ONs inflöde till värmeverket i Örebro. Extra glada blir vi över att vi skrivit ett långt avtal vilket visar att E.ON tror på Unite och vår kvalitet, säger Christer Svensson, chef Unite Logistics

Frågor med anledning av avtalet besvaras av Christer Svensson

2014-09-04
Vsv på Elmia

Bälsås åkeri ställer ut Vsv's första 74 - tonsekipage i Timbtechs monter på Elmiamässan. Här ser vi Morgan Careliussen med söner från Bälsås och till vänster Fredrik Söderström från Vsv.

 

Läs mer om Bälsås åkeri och deras satsning på 74-tonsekipage

 

2014-08-22
Unite Logistics skriver avtal med ENA

Unite Logistics har skrivit avtal med ENA Energi i Enköping om intransporter av bränsle från terminaler och bränsleleverantör i närområdet av Enköping. Avtalet är på 1+1 år och befäster ett tidigare samarbete mellan Unite och ENA.

 

Det känns oerhört positivt att vi efter ett långvarigt samarbete nu bekräftar med ett skrivet avtal.  Vi upplever ett mycket gott samarbete med ENA´s personal, något som är en förutsättning i en verksamhet med stora säsongsvariationer, säger Christer Svensson, chef Unite Logistics. Genom det strategiska läget höjer vi vi dessutom vår fyllnadsgrad. Totalt handlar det om 500 lass per år.

2014-08-19
Unite Logistics skriver avtal med Holmen

Avtalet med Holmen innebär att Unite Logistics ska förse pappersbruket genom att köra cellulosaflis från Karl Hedins sågverk i Karbenning samt Setras sågverk i Heby. Från bruket kommer sedan Unite köra bark till närliggande värmeverk samt slam till återvinning.  Avtalet är 1-årigt och startar upp den 1 augusti 2014.

 

- Vi på Unite Logistics är mycket nöjda att ha fått till den här affären med Holmen. Det stärker våra möjligheter att optimera våra resurser på den östra kanten i vårt område, säger Christer Svensson, ansvarig på Unite. Extra positivt är att vår goda kvalitet och höga servicenivå påverkat kundens val transportör. Vi har i och med detta en utmärkt plattform för ytterligare expansion i området. Dock görs denna expansion alltid utifrån våra transportörers behov, dvs ökad fyllnadsgrad på bilarna som ett led i förbättrad lönsamhet.

 

Unite Logistics är ett nischat transportbolag som fokuserar på transporter av bioprodukter och sågade trävaror. Bolaget har idag ca 50 egna fordon och omsätter ca 160 MSEK. Unite är ett helägt dotterbolag till VSV Frakt AB. 

2014-07-30
VSV deltar i internationell konferens

Karl Narfström från VSV deltog den 25-27 juni som en av föreläsarna på mässan OSCAR 14 - Solutions for sustainable forestry solutions.

 

I år var Sverige värdland och Skogforsk var värd-institution. Totalt fanns 8 nationaliteter på plats.

 

Syftet med konferensen är att sprida den senaste kunskapen mellan länderna för att kunna ta större steg framåt. Karl presenterade ett  egenskapat beslutstöd för flödesstyrning och maskinsystemval genom optimering.

 

För fullständig information:

http://www.skogforsk.se/en/Events/OSCAR2014/

 

 

 

2014-06-30
Nytt avtal med Levene Såg

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Levene Såg på Rundvirkestransporter.

Avtalet är på ett år och gäller från 1 augusti 2014.

2014-06-25
Nytt avtal med Rågsveden

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Rågsveden på Rundvirkestransporter.

Avtalet är på två år och gäller från och med 1 augusti 2014.

2014-06-25
Rådigt ingripande av chaufför

Sent på kvällen tisdag den 3 juni skulle Sandra Jansson från Wermdö Flistransporter lasta spån vid Setras sågverk i Nyby. Ett rutinuppdrag för henne som förvandlades till något helt annat.

 

I samband med att hon startade lastmaskinen kände hon att det började lukta bränt. Efter det gick händelseförloppet snabbt. På bara några sekunder började lågor slå upp under hytten. Sandra insåg att branden skulle utvecklas mycket fort och att normalt släckningsarbete inte var ett alternativ.

 

Det enda jag tänkte på var att få bort maskinen så långt bort från sågen som möjligt så inte branden skulle sprida sig, säger Sandra.

 

Sandras agerande är ett utmärkt exempel på bra krishantering.

 

Sandra gjorde precis det vi förväntar oss i denna situation, säger Pontus Andersson som är platschef på Setra Nyby.

 

Sandra klarade sig bra och mår efter omständigheterna väl och fortsätter jobba som vanligt. Man får räkna med incidenter av detta slag i mitt arbete, även om det inte är vardagsmat, avslutar Sandra.

 

2014-06-06
Skogsdag på torget i Torsby

StoraEnso arrangerade nyligen en skogsdag på torget i Torsby.  Besökarna fick bland annat se vad som blir av ett träd efter avverkning.

VSV Frakt deltog genom att ställa ut en rundvirkesbil. På plats var åkaren Tomas Berglund, Karl Narfström VSV och Christina Lundqvist VSV. 

 

 

2014-06-03
Skogsdag tillsammans med Mellanskog

VSV  och anslutna entreprenörer har tillsammans med Mellanskog genomfört en "Lärorik skogsdag" i Gåsborn. Deltagarna fick möjlighet att lära sig mer om markberedning, plantering, krossning  och gallring.  

 

 

 

2014-05-23
VSV deltar vid Trafiksäkerhetsdag

Trafiksäkerhetsdag vid Värmlands Trafikcenter i Grums

VSV med flera andra intressenter från transportbranschen stöttade en heldagsaktivitet med fokus på trafiksäkerhet för blivande yrkeschaufförer från Naturbruksgymnasiet Södra Viken i Sunne och Nobelgymnasiet i Karlstad.  Praktiska övningar genomfördes i form av bromsprov på olika typer av vägförhållanden samt undanmanövrar på torra och blöta körbanor.

Det var tredje året i rad som trafiksäkerhetsdagen genomfördes. VSV fungerar även som ett bollplank till Södra Vikens Naturbruksgymnasium genom att vi ingår i programrådet för skolan. 

2014-05-18
Södra Viken-dagen

Den 10 maj genomfördes den årliga Södra Viken-dagen i Sunne!

 

Evenemanget riktade sig till alla som har ett intresse av skog och transport. VSV fanns på plats under dagen i en monter som delades med Sveriges Åkeriföretag.

 

Det går att läsa mer om Södra Viken och deras verksamhet på

http://www.sodraviken.se/

 

 

 

2014-05-12
Ny medarbetare!

Vi hälsar Patrick Andersson välkommen som IT-chef på VSV.

Han kommer närmast från Cambrex i Karlskoga, där han de senaste 12 åren arbetat som IT-chef.

2014-05-05
Årsstämma VSV

Lördagen den 12 april genomförde VSV sin årsstämma för verksamhetsåret 2013 på Stadshotellet i Karlstad. Cirka 70 st ägare, styrelsen, anställd personal och inbjudna gäster närvarande. Stämman leddes av Roger Asserståhl en välkänd profil i Skogssverige.

VD Fredrik Söderström förklarade viktiga händelser samt vidtagna åtgärder som har lett fram till det fina resultatet för 2013. Leena Möckelind redovisade ekonomin mer i detalj.

Avgående styrelseledamöterna Lennart Rådström och Sven-Erik Gustavsson avtackades. Johanna Svanberg valdes in som ny i styrelsen, Johanna har lång erfarenhet från ledande befattningar inom pappers- och massaindustrin.  Även Hans Börsvik avtackades efter 27 år i rollen som VSV:s revisor.

2014-04-14
Kranhyttbesiktningar i Dalsland

Onsdagen den 9 april genomförde VSV i samarbete med Inspecta kranhyttbesiktningar i Billingsfors.

Enligt lag så skall besiktning av lyftanordning genomföras var 12:e månad.

Med bra tidspassning från åkerierna så hann vi med 14 st besiktningar under dagen, vilket gör att det blir en kostnadseffektiv lösning. Samma upplägg är även inbokad vid Nyängen i Grums 23 april. 

 

2014-04-10
Ny medarbetare!

Vi hälsar Marit Frödin välkommen till VSV.

Marit kommer att arbeta med prissättning och fakturering inom administrationen.

Hon kommer närmast från SDC i Sundsvall.

2014-04-03
Kundträff i Dalsland

VSV:s avverkningansvarige Magnus Gustavsson bjöd in kunderna i området till en träff vid Höghedens skidbacke.

Trots ett riktigt ruskväder så ställde många upp och gjorde träffen till ett trevligt och glatt event. Några prövade backen, men det stora flertalet var nöjda med att bara prova trakteringen från grllen.

VSV tackar kunderna för ett trevligt umgänge!

2014-04-03
VSV avverkar i Norrland

VSV Avverkning har för tillfället ett 10-tal entreprenörer utlokaliserade till Norra Sverige.

Kraftiga stormar har bidragit till att en stor mängd råvara måste tas om hand.

 

Det är svårt att säga hur länge uppdragen pågår. En del fram till påsk, några längre, säger Ingvar Berg Avverkningsledare på VSV Frakt

 

Bilden visar ett storm drabbat område i Fränsta öster om Ånge.

 

Foto: Mats-Erik Larsson Callans Trä AB.

 

För ytterligare information, kontakta Ingvar Berg:

 

2014-03-10
Ny Affärsområdeschef Råvarulogistik

Vi hälsar Karl Narfström välkommen till VSV som affärsområdeschef Råvarulogistik!

 

Karl är jägmästare och har yrkeserfarenhet från skogsbranschen, både som transport- och produktionsledare. Han arbetar för närvarande som produktionsledare på Stora Enso, och börjar sin nya tjänst på VSV den 28 april.

 

2014-03-01
Jobbmässa på Södra Viken

VSV och tre andra logistikföretag representerade branschen vid en jobbmässa på Södra Vikens Naturbruksgymnasium. Skolan som är belägen i Sunne utbildar yrkeschaufförer och maskinförare. Det är viktigt att branschen visar upp sig och berättar om branschens förutsättningar och villkor. Många goda råd framfördes till eleverna. VSV med flera andra representanter från branschen ingår också i skolans programråd.

2014-02-25
Miljörevision hos VSV

Per Lindberg och Anders Björklund från SP har genomfört en miljörevision hos VSV under totalt 4 arbetsdagar (2x2). Fältbesöket för PEFC-delen genomfördes i Västmanland och östra Värmland.

 

Fältbesöket för ISO 14001 genomfördes i Sunne-Torsbytrakten. Revisorerna har även intervjuat VD, affärsområdesansvariga, transportledare, avverkningsledare, marknadschefen samt miljösamordnaren. Hela vårt miljöarbete med ledningssystem har granskats.

 

Ta del av 2014 års revisionsrapport

 

Har Du frågor kring Miljöarbetet kontakta Claes Axelsson 054-140706

2014-02-25
Elmsäter-Svärd tror på 74-tonsbeslut före valet

VSV Frakt´s VD Fredrik Söderström har träffat infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd. Läs här vad transportnet skriver om mötet.

 

http://transportnet.se/nyheter/elmsater-svard-tror-pa-74-tonsbeslut-fore...

2014-01-30
Ny medarbetare!

Vi hälsar Jan-Stefan Karlsson välkommen till VSV. Han kommer närmast från åkerinäringen, och sitt bolag Svensbyns Trans AB. Jan-Stefan kommer att arbeta som transportledare.

2014-01-28
Nytt avtal med Sydved

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Sydved för Rundvirkestransporter. Avtalet gäller från 1 januari 2014.

2014-01-23
Nytt avtal med VVDS

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal  med Västra Värmand- och Dals Skogsägarförening för Rundvirkestransporter. Avtalet gäller från 1 januari 2014.

2014-01-23
Nytt avta med AB Hilmer Andersson

VSV Frakt har tecknat ett avtal med AB Hilmer Andersson för Rundvirkestransporter. Avtalet gäller från 1 januari 2014.

2014-01-23
Nytt avtal med Munksjö Paper

VSV har tecknat ett treårigt rundvirkesavtal med Munksjö Paper i Billingsfors

 

För ytterligare information kontakta  Affärsområdeschef Sören Sandström 070-577 69 89

2013-12-17
Nytt avtal med Moelven

VSV har tecknat ett nytt avtal med Moelven i området Mellansverige.

Avtalet omfattar ca 60 milj. kronor på årsbasis.

 

För ytterligre information kontakta Affärsområdeschef Sören Sandström 070-577 69 89

2013-12-04
VSV lockar finskt besök

VSV har haft besök av en finsk delegation på nio personer från Bioenergia. En organisation som representerar bioenergisektorn från markägaren till skogs-och energibolag, samt teknik och forskning. Bioenergia är en medlemsorganisation som främjar kompetens och know-how inom branschen i Finland. 

 

Deltagarna och tillika medlemmar i Bioenergia var representanter för såväl skogsbolag, maskintillverkare som yrkeshögskolor.

 

Besökarna fick en övergripande presentation om VSV samt en mer ingående genomgång om vår verksamhet inom biobränsle och avverkning. Besök gjordes på Vedtorget samt hos VSV-entreprenören Didriksson.

 

En givande dag för alla parter, där vi kunde konstatera värdet av att utbyta erfarenheter.

2013-10-19
Ny medarbetare!

Vi hälsar AnnaKarin Sandberg välkommen till VSV! Hon kommer att arbeta som ekonom med inriktning på redovisning. AnnaKarin kommer närmast från LRF Konsult.

2013-10-02
Nytt avtal med Sveaskog

VSV har tecknat ett nytt avtal med Sveaskog. Avtalet gäller Furudal och Oreblocket och är på två år.

2013-09-24
VSV-åkare miljonsatsar

Värmlands Folkblad skriver i en artikel om VSV -åkeriet ROTAB AB i Jössefors. För att öka framkomligheten i skogen och därmed servicegraden mot kunderna satsar företaget på en ny trailer och gör därmed en miljonsatsning. Läs med om ROTAB här:

 

http://www.vf.se/nyheter/arvika/skogsnaringen-i-vastra-varmland-far-tillskott#.UfYOznc-YbY.favorites

2013-07-29
Nytt avtal med Stora Enso

VSV har tecknat ett nytt avtal med Stora Enso. Avtalet är på distrikten Torsby och Fryken och är på två år.

2013-05-17
VSV deltar på trafiksäkerhetsdag

 

Trafiksäkerhetsdag vid Värmlands Trafikcenter i Grums

VSV med flera intressenter från transportbranschen samt Länsförsäkringar sponsrade en heldagsaktivitet med fokus på trafiksäkerhet för blivande yrkeschaufförer från Naturbruksgymnasiet Södra Viken i Sunne och Nobelgymnasiet i Karlstad. Södra Viken har ett fokus på skogstransporter.

Under dagen behandlades bl.a. trötthet i trafiken, däckens betydelse, kör o vilotider, bältesanvändningen m.m. Praktiska övningar genomfördes i form av bromsprov på olika typer av vägförhållanden samt undanmanövrar på torra och blöta körbanor.

Det var andra året i rad som trafiksäkerhetsdagen genomfördes.

VSV fungerar även som ett bollplank till skolan i Södra Viken genom att vi ingår i programrådet för skolan.

 

2013-05-15
Framtidstro på VSV´s bolagsstämma

Lördagen den 13 april samlades drygt 80 delägare och anställda för att delta i VSV Frakt´s årliga bolagsstämma.

VD Fredrik Söderström gjorde en omfattande och tydlig sammanfattning av det strategiska arbete som dragits igång under 2012 och som även kommer att fortsätta under 2013. Vi kunde konstatera att branschen präglats av tuffa ekonomiska påfrestningar, men att vi tack vare goda relationer med våra kunder bibehållit och till och med ökat omsättningen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Efter stämman genomfördes ett konferenspass där Håkam Kindberg från Lecab och Östen Toresson från TMT höll intressanta föreläsningar om bränsleförbrukning och miljövänliga oljor.

2013-04-16
Nya hyresgäster på plats!

Vi hälsar Värmlandsschakt välkommen som hyresgäster i våra lokaler på Säterigatan 3 i Karlstad.

2013-04-02
VSV tecknar nytt avtal med Södra

VSV Frakt AB har tecknat ett nytt avtal med Södra Region Öst. Avtalet gäller från 1 augusti 2013 och avser rundvirkestransporter med en volym på ca 175 000 m3fub.

2013-03-26
Miljörevision på VSV

SP har under 3,5 dagar genomfört en revision av VSV och Unites miljöledningssystem för ISO 14001 och PEFC. SP representerades av Gunnar Brundin och Anders Björklund. Fältdelen för ISO 14001 genomfördes i Karlskoga och Hasselfors, en lastbilshugg för upparbetning av biobränsle samt fyra flisfordon reviderades. För PEFC-fältdelen så reviderades två entreprenörer i Västmanland. VSV fick ett gott betyg!

Miljörevision på Sällvens entreprenad

VSV-entreprenören Per-Erik Olsson och Anders Björklund från SP

2013-02-07
Nytt avtal med Munksjö Paper

Unite Logistics och Munksjö Paper har förlängt avtalet om massatransporter från Billingsfors till Jönköping samt Aspa Bruk. Avtalet löper över tre år med start 1 februari 2013.

Unite Logistics är ett helägt dotterbolag i VSV-koncernen.

2013-02-01
VSV utökar med ytterligare ett CTI-fordon

 

Bråtens Skogsfrakt AB i Karlskoga har tillsammans med Sveaskog satsat på ett fordon utrustad med CTI, Central Tyre Inflation. Det unika med CTI är att föraren kan variera däcktrycket under färd. Det gör att fordonen kan köra på sämre vägar med ett mindre slitage som följd. Förarna får även en tystare arbetsmiljö i bilarna. Enligt Sveaskogs önskemål har fordonet extra breda hjul 455/45/22,5 .

 

Läs mer om Sveaskogs projekt Effektivare fordon

2013-01-28
Skogforsk: Dyr markberedning kan vara lönsam
2013-01-21
Saltsand i storsäck

Ängsgårdens Åkeri AB säljer saltsand i storsäck till ett bra pris 550 kr/ton, se annons i bildrutan.

2013-01-08
Ny affärsområdeschef för färdigvarulogistik

 

Ny affärsområdeschef för området Energi & Miljö blir Christer Svensson. Christer kommer närmast från en VD post i LGT Logistics i Tibro. Han började sin anställning den 12-12-01.

2012-12-06
VSV & Sveaskog tecknar nytt transportavtal!

Ett nytt treårsavtal har tecknats mellan parterna gällande rundvirketransporter inom Team Karlskoga och Askersund. Avtalet gäller för perioden augusti 2012 – juli 2015.

Till avtalet knyts ett unikt Partnerskapsavtal som reglerar samarbetet och fastställer måltal. Utgångspunkten är att skapa ett ömsesidigt partnerskapsförhållande med principen att dela på effektiviseringsvinsterna och öka totalkvaliteten.

Transporterna kommer att utföras av befintliga VSVåkerier samt några nytillkommande åkerier.

Från VSV ser vi väldigt positivt på detta nya avtalsförhållande. Nu kan vi arbeta nära kunden Sveaskog och skapa bästa totaleffektivitet och kvalitet utifrån att båda parter skall gynnas.

2012-11-29
Kranhyttbesiktning i Värmland

VSV i samarbete med Inspecta, arrangerade den 17:e oktober ytterligare en besiktningsdag för kranhytter, denna gång  i Grums (Nyängen). Enligt arbetsmiljölagstiftningen så skall kranhytterna besiktigas varje år. Ett inkörningsstopp vid Gruvöns Bruk försvårade planeringen. Ändå blev det ett bra tryck, när vi vid ett tillfälle hade tre bilar i kö. Vi ser över behovet för ytterligare besiktningsdagar, här är dialogen med åkerierna den styrande faktorn.

2012-11-28

Fler nyheter

Fortsatt samarbete med Vida Skog

2017-09-29
Clearing area
Nöjd revisor!

Vår kund Stora Enso Sk

2017-09-14
Clearing area
Fortsatt förtroende hos Skogssällskapet

VSV Frakt har förlängt

2017-09-01
Clearing area
Unite Logistics förnyar avtal med Holmen

2017-08-30
Clearing area
E.ON valde Unite Logistics

2017-08-04
Clearing area
Jag är otroligt nöjd!

Mattias är otroligt nöjd med Framtidens Rundv

2017-07-22
Clearing area
Ny verksamhetschef på Unite Logistics

2017-06-27
Clearing area
Nytt Biobränsleavtal

VSV har tecknat ett biobränsleavtal med Sveaskog.

2017-06-15
Clearing area
Transportledare till Unite

2017-05-24
Clearing area
Framtidens Rundvirkesfordon invigt!

-"Det känns fantastiskt att stå här idag, i ett län som k

2017-05-07
Clearing area
Renoveringen klar!

Då är äntligen renoveringen klar!

2017-05-07
Clearing area
VSV utökar samarbete

VSV utökar sitt samarbete med Södra Skogsägarna.

2017-05-03
Clearing area
Vi söker Transportledare

Affärsområdet Rundvirk

2017-04-07
Clearing area
Ny verksamhetschef till Unite Logistics

Då den nuvarande verksamhetschefen för Unite Logisics har

2017-04-04
Clearing area
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat

2017-03-23
Clearing area
Nytt avtal

2017-03-10
Clearing area
VSV söker Transportledare

VSV söker en Transportledare

2017-03-01
Clearing area
Jobbmässa på Södra Viken

Varje år arrangerar Södra Viken en jobbmässa för sina stu

2017-02-27
Clearing area
Fortsatt samarbete med Stora Enso Bioenergi

2017-02-02
Clearing area
VSV förlänger avtal

VSV har nyligen tecknat förnyat avtal med Sydved AB.

2017-01-30
Clearing area
Nöjda revisorer!

Då har VSV/Unite genomgått SP´s årliga miljörevision ISO

2017-01-19
Clearing area
No Image
God Jul och Gott Nytt År!

2016-12-22
Clearing area
Nytt avtal

2016-12-02
Clearing area
VSV förlänger avtal

VSV har fått förnyade avtal inom rundvirkestransporter.

2016-11-22
Clearing area
Prinsen och landshövdingen på besök

VSV/ Unite har idag haft nöjet att tillsammans med Hushål

2016-10-21
Clearing area
Fint besök

På fredag besöker Prins Carl Philip och Prinssessan Sofia

2016-10-20
Clearing area
Prinsparet besöker Värmland och VSV

2016-09-25
Clearing area
VSV Future - Lennart Cider, Volvo

2016-09-15
Clearing area
hallbarlogistik.nu

2016-09-09
Clearing area
Vill Du köra för Unite?

2016-07-12
Clearing area
Förnyat förtroende hos Södra

Nyligen har Unite Logistics AB utökat samarbetet med Södr

2016-07-03
Clearing area
Mässa Södra Vikendagen

2016-05-16
Clearing area
VSV söker Transportledare

2016-05-11
Clearing area
Infrastrukturpris till VSV

VSV har för sitt utvecklingsarbete tilldelats Handelskamm

2016-04-28
Clearing area
No Image
VSV Future- The Paper Province

VSV Frakt arbetar strukturerat med utvecklingsarbete.

2016-04-18
Clearing area
Unite söker transportledare

Unite Logistics är inne i ett skede där vi behöver s

2016-04-13
Clearing area
No Image
VSV Future - Bälsås åkeri

2016-04-06
Clearing area
Nytt avtal

2016-03-17
Clearing area
Bolagsstämma 2016

VSV-koncernen genomförde sin årsstämma lördagen den 12 ma

2016-03-15
Clearing area
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal med Lekvattnets

2016-02-18
Clearing area
Miljörevision hos VSV-Unite

Miljörevision hos VSV-Unite

2016-02-15
Clearing area
No Image
VSV Future - Mejern Larsson

VSV Frakt arbetar strukturerat med utvecklingsarbete.

2016-02-05
Clearing area
No Image
VSV Future

VSV Frakt´s VD Fredrik Söderström är först ut i vår films

2016-01-18
Clearing area
VSV växer

Vi på VSV ser positivt på 2016!

2016-01-04
Clearing area
Nytt avtal för Biobränsle

2015-11-30
Clearing area
Nytt avtal för Biobränsle

VSV har tecknat nytt avtal med Stora Enso gällande Biobrä

2015-11-25
Clearing area
Förnyat avtal

VSV har nyligen tecknat förnyat avtal med Skogssällskapet

2015-10-26
Clearing area
Förnyat förtroende hos Holmen

Unite Logistics förnyade avtal med Holmen Skog och Holmen

2015-10-12
Clearing area
Nytt avtal

VSV Frakt utökar samarbetet med Stora Enso Skog

2015-10-02
Clearing area
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal med Rörvik inom Rund

2015-09-15
Clearing area
Åkarträff i Tanumstrand

2015-09-11
Clearing area
Besök från Riksdagen

VSV har haft besök av Lars Mejern Larsson från Riksdagen/

2015-08-20
Clearing area
Förnyade avtal inom rundvirkestransporter

VSV har nyligen tecknat förnyade avtal med

2015-06-12
Clearing area
VSV-nappet

Lördagen den 23 maj arrangerades en fiskedag för VSV:s ru

2015-06-01
Clearing area
Utbildning om markskador

Peter Stejmar studierektor på Gammelkroppa Skogsskola har

2015-05-22
Clearing area
VSV söker Avverkningsledare

Avverkningsledare til

2015-05-11
Clearing area
Kranhyttbesiktning i Dalsland

Onsdagen den 6 maj genomförde VSV i samarbete med Inspect

2015-05-08
Clearing area
Vi tar IT till skogen

Som ett av tolv bidrag var VSV nyligen nominerad på årets

2015-05-06
Clearing area
Trafiksäkerhetsdag

VSV i

2015-04-27
Clearing area
Unite växer och behöver fler bilar

Vi är inne i en växande fas och ser ett stort behov av at

2015-04-23
Clearing area
Nytt avtal

VSV Frakt har tecknat avtal med

2015-04-14
Clearing area
Rapport från bolagsstämman

2015-03-17
Clearing area
Administrativa förändringar

Britt Andersson är den välbekanta röst som oftast svarar

2015-03-11
Clearing area
Emanuelssons åkeri ansluts till VSV

Vi hälsar Emanuelssons Åkeri i Ekshärad välkommen till VS

2015-03-06
Clearing area
Förnyat avtal för rundvirkestransporter

2015-02-16
Clearing area
VSV besöker Södra Viken

Idag deltar VSV på Södra Vikens

2015-02-09
Clearing area
Unite Logistics har omförhandlat avtalet med Setra Group

2015-01-27
Clearing area
Förnyade avtal inom rundvirkestransporter

2015-01-21
Clearing area
Ny medarbetare

Vi hälsar Hanna Kipatsi välkommen till VSV som transportl

2015-01-13
Clearing area
VSV kör från brandområdet

VSV har uppdraget att frakta brandskadat timmer från Väst

2014-12-18
Clearing area
Förnyat avtal med Sydved

2014-12-16
Clearing area
Förnyat avtal med Moelven

VSV Frakt har tecknat ett förnyat avtal med Moelven på Ru

2014-11-21
Clearing area
Ny verksamhetschef Unite

Vi hälsar Anneli Edholm välkommen som verksamhetschef för

2014-11-04
Clearing area
Ny organisation på VSV

I en nyligen genomförd kundundersökning fick VSV generell

2014-10-30
Clearing area
Christer om tiden på Unite

Jag ser tillbaka på min tid hos Unite Logistics med glädj

2014-10-21
Clearing area
Förnyat avtal med Mellanskog

VSV har fått förnyat förtroende när det gäller Biobränsle

2014-09-22
Clearing area
Lyckad åkarträff på Västkusten

Den årligen återkommande åkarträffen i Unite Logistics hö

2014-09-09
Clearing area
Unite Logistics skriver långsiktigt avtal med E.ON

Unite Logistics har skrivit avtal med E.ON Värme Örebro o

2014-09-04
Clearing area
Vsv på Elmia

Bälsås åkeri ställer ut Vsv's första 74 - tonsekipage i T

2014-08-22
Clearing area
Unite Logistics skriver avtal med ENA

Unite Logistics har skrivit avtal med ENA Energi i Enköpi

2014-08-19
Clearing area
Unite Logistics skriver avtal med Holmen

Avtalet med Holmen innebär att Unite Logistics ska förse

2014-07-30
Clearing area
VSV deltar i internationell konferens

Karl Narfström från VSV deltog den 25-27 juni som en av f

2014-06-30
Clearing area
Nytt avtal med Levene Såg

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Levene Såg på Rundvir

2014-06-25
Clearing area
Nytt avtal med Rågsveden

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Rågsveden p

2014-06-25
Clearing area
Rådigt ingripande av chaufför

Sent på kvällen tisdag den 3 juni skulle Sandra Jansson f

2014-06-06
Clearing area
Skogsdag på torget i Torsby

StoraEnso arrangerade nyligen en skogsdag på torget

2014-06-03
Clearing area
Skogsdag tillsammans med Mellanskog

VSV  och anslutna entreprenörer har tillsammans med

2014-05-23
Clearing area
VSV deltar vid Trafiksäkerhetsdag

Trafiksäkerhetsdag vid Värmlan

2014-05-18
Clearing area
Södra Viken-dagen

Den 10 maj genomfördes den årliga Södra Viken-dagen i Sun

2014-05-12
Clearing area
Ny medarbetare!

Vi hälsar Patrick Andersson välkommen som IT-chef på VSV.

2014-05-05
Clearing area
Årsstämma VSV

Lördagen den 12 april genomförde VSV sin årsstämma för ve

2014-04-14
Clearing area
Kranhyttbesiktningar i Dalsland

Onsdagen den 9 april genomförde VSV i samarbete med

2014-04-10
Clearing area
Ny medarbetare!

Vi hälsar Marit Frödin välkommen till VSV.

2014-04-03
Clearing area
Kundträff i Dalsland

VSV:s avverkningansvarige Magnus Gustavsson bjöd in kunde

2014-04-03
Clearing area
VSV avverkar i Norrland

VSV Avverkning har för tillfället ett 10-tal entreprenöre

2014-03-10
Clearing area
Ny Affärsområdeschef Råvarulogistik

Vi hälsar Karl Narfström välkommen till VSV som affärsomr

2014-03-01
Clearing area
Jobbmässa på Södra Viken

VSV och tre andra logistikföretag representerade bransche

2014-02-25
Clearing area
Miljörevision hos VSV

Per Lindberg och Anders Björklund från SP har genomfört e

2014-02-25
Clearing area
Elmsäter-Svärd tror på 74-tonsbeslut före valet

VSV Frakt´s VD Fredrik Söderström har träffat infrastrukt

2014-01-30
Clearing area
Ny medarbetare!

Vi hälsar Jan-Stefan Karlsson välkommen till VSV.

2014-01-28
Clearing area
Nytt avtal med Sydved

VSV Frakt har tecknat ett avtal med Sydved för Rundvirkes

2014-01-23
Clearing area
Nytt avtal med VVDS

VSV Frakt har tecknat ett nytt avtal  med Västra Vär

2014-01-23
Clearing area
Nytt avta med AB Hilmer Andersson

VSV Frakt har tecknat ett avtal med AB Hilmer Anders

2014-01-23
Clearing area
Nytt avtal med Munksjö Paper

VSV har tecknat ett treårigt rundvirkesavtal med Mun

2013-12-17
Clearing area
Nytt avtal med Moelven

VSV har tecknat ett nytt avtal med Moelven i området Mell

2013-12-04
Clearing area
VSV lockar finskt besök

VSV har haft besök av en finsk delegation på nio per

2013-10-19
Clearing area
Ny medarbetare!

Vi hälsar AnnaKarin Sandberg välkommen till VSV!

2013-10-02
Clearing area
Nytt avtal med Sveaskog

VSV har tecknat ett nytt avtal med Sveaskog.

2013-09-24
Clearing area
VSV-åkare miljonsatsar

Värmlands Folkblad skriver i en artikel om VSV -åkeriet R

2013-07-29
Clearing area
Nytt avtal med Stora Enso

VSV har tecknat ett nytt avtal med Stora Enso.

2013-05-17
Clearing area
VSV deltar på trafiksäkerhetsdag

 

2013-05-15
Clearing area
Framtidstro på VSV´s bolagsstämma

Lördagen den 13 april samlades drygt 80 delägare och anst

2013-04-16
Clearing area
Nya hyresgäster på plats!

Vi hälsar Värmla

2013-04-02
Clearing area
VSV tecknar nytt avtal med Södra

VSV Frakt AB har tecknat ett nytt avtal med Södra Region

2013-03-26
Clearing area
Miljörevision på VSV

2013-02-07
Clearing area
Nytt avtal med Munksjö Paper

Unite Logistics och Munksjö Paper har förlängt avtalet om

2013-02-01
Clearing area
VSV utökar med ytterligare ett CTI-fordon

 

2013-01-28
Clearing area
Skogforsk: Dyr markberedning kan vara lönsam

2013-01-21
Clearing area
Saltsand i storsäck

Ängsgårdens Åkeri AB säljer saltsand i storsäck till ett

2013-01-08
Clearing area
Ny affärsområdeschef för färdigvarulogistik

 

2012-12-06
Clearing area
VSV & Sveaskog tecknar nytt transportavtal!

Ett nytt treårsavtal har tecknats mellan par

2012-11-29
Clearing area
Kranhyttbesiktning i Värmland

VSV i samarbete med Inspecta, arrangerade den 17:e oktobe

2012-11-28
Clearing area