Framtidens rundvirkesfordon

VSV arbetar ständigt med att effektivisera och skapa mervärde för såväl kunder som åkare! Vi gör detta genom att själva ta initiativ, driva och genomföra utvecklingsprojekt. Utifrån gjorda erfarenheter får vi en samlad kompetens och en position att leda utvecklingen i branschen. Projekten kommuniceras inom ramen för VSV Future.

 

VSV startar nu upp ytterligare ett VSV Future-projekt. Den här gången handlar det om att möta framtidens krav på ny teknik, effektivitet, ergonomi/ arbetsmiljö och trafiksäkerhet. Fordonet kommer att följas av en styrgrupp och mätas utifrån uttalade målsättningar i projektet.

 

VSV gör detta projekt tillsammans med K & A Larssons åkeri Molkom. Här kommer fyra korta frågor till Mattias och Torbjörn kring investeringen:

 

Varför satsar K & A Larssons åkeri på att ta fram Framtidens rundvirkesfordon?

Vi behöver ta nya grepp för att locka ung kompetens till branschen.

 

Vad är unikt med fordonet?

Det unika är att vi har fokus på ny teknik kopplat till arbetsmiljö och bygger fordonet utifrån det. T ex kommer fordonet vara utrustat med en Hivisionkran och Com 90 bankar.

 

Vad förväntar Ni er av projektet?

I och med den här bilen ser vi en helhet som vi hoppas ska skapa en nyfikenhet på branschen. Vi behöver det för att vara med och konkurrera på arbetsmarknaden.

 

När finns fordonet i drift?

Vi siktar på slutet av mars, säger Torbjörn Larsson på K & A Larssons åkeri.